Overig, Ventoux

De eerste racefietsrit van 2019 – Ventoux #2

De eerste racefietsrit van 2019 – Ventoux #2

De kou is weer een beetje verdwenen uit het land en dus heb ik afgelopen zondag op de eerste zonnige dag van februari mijn racefiets afgestoft om de eerste kilometers van het jaar te maken. In juni ga ik de Mont Ventoux beklimmen, dus het is tijd om te trainen!

Racefietsen in het voorseizoen is altijd afzien. De benen zijn nog ongetraind, maar het belangrijkste: het weer zit tegen. Het is koud, de wind heeft vrij spel door de kale bomen en als je pech hebt regent het ook nog eens. Hoewel het volop zonnig was tijdens mijn eerste rit, moest ik mij wel flink inpakken. Dit betekent een warm vest, beenstukken, overschoenen (‘kleding’ voor over je schoenen) en vooral warme handschoenen.

Ik heb vorig jaar een standaard fietsrondje voor mezelf ontwikkeld van ongeveer 28 kilometer. Lekker even een uurtje fietsen zonder ik na hoef te denken over de route. Ik fiets vanuit Hilversum door het bos naar Soest, dan richting Bilthoven en via Hollandsche Rading weer terug naar Hilversum. Met honderd hoogtemeters kan ik met deze route ook een klein beetje mijn klimbenen trainen.

Hopelijk is het winterweer nu achter de rug, zodat ik vanaf nu minimaal één keer per week buiten kan gaan racefietsen en kan gaan trainen. Op 15 juni 2019 beklim ik de Mont Ventoux om geld op te halen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Klik hier om mij te sponsoren voor de Mont Ventoux-challenge 2019

Bekijk het overzicht met blogs over mijn voorbereiding op de Mont Ventoux