Blog  »  CES, Tech

Zo ziet een gemiddelde werkdag tijdens techbeurs CES eruit

CES Mediaroom

De afgelopen dagen heb je kunnen lezen welke producten grote techfabrikanten hebben gepresenteerd tijdens de consumentenelektronica-beurs CES en hebben we ook een kijkje in de toekomst gekregen. Vandaag neem ik jullie mee in een werkdag op CES.

Tijdens CES staan op zondag en met name maandag de meeste persconferenties gepland, waarin fabrikanten welke producten je kunt verwachten. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je over de beurs rondwandelen op zoek naar producten die jij interessant vindt voor jouw doelgroep. De beurs is verdeeld over meerdere locaties in Las Vegas, maar de grootste fabrikanten zitten in het Las Vegas Convention Center (LVCC). In totaal staan ruim vierduizend bedrijven op de beurs en komen er meer dan 182.000 bezoekers op de beurs af (de beurs is overigens niet voor het ‘grote publiek’ toegankelijk).

In het onderstaande overzicht beschrijf ik de eerste beursdag van CES:

06:30 De wekker gaat weer vroeg, nadat we gisteren tot in de late avonduurtjes een voorproefje op de beurs kregen tijdens Pepcom. Een vroege afspraak bij het LVCC, dus snel klaarmaken en om zeven uur de huurauto in. Parkeren bij het LVCC is lastig, dus parkeren we bij het Wynn-hotel, waar we een shuttlebus pakken naar de beurs

08:00 Om half negen staat een afspraak bij Google, maar we melden ons alvast. Al snel staat er een lange rij achter ons.

Google Assistant op CES 2019

08:30 Een vroege persconferentie van Google waarin het bedrijf de ontwikkelingen rondom de Google Assistant deelt. Daarna is het tijd om de Google Assistant-producten te bekijken. Op de stand heeft Google ook Disney’s ‘It’s a small world’ nagebouwd. Hieronder kun je de ervaring zelf in 3D meemaken:

YouTube video

 

10:00 Om tien uur is het tijd voor het eerste rondje over de beursvloer, de noordhal staat vol met auto’s en autotechnologie. Welke trends vallen erop en welke producten zijn mogelijk interessant om iets meer mee te gaan doen?

11:00 Een uurtje later overleg met Nederland: welke onderwerpen gaan we in het nachtprogramma Focus bespreken? De keuze valt op de vouwbare telefoon en de oprolbare televisie die ik de dag eerder heb gezien en uitgeprobeerd. Ook was ik ’s ochtends onder de indruk van Google’s Assistant Interpreter, dus die komt ook nog aan bod.

11:10 Voordat ik de items voor het radio-item voorbereid nog een slag door de centrale hal, waar grote bedrijven als Sony, Samsung, LG en Panasonic onder andere staan.

12:15 Tijd voor lunch! Voor de media wordt goed gezorgd, in de mediaroom dus maar een goed gevulde lunchbox ophalen.

CES lunchbox voor media

12:30 Tijd om de radio-uitzending en de blog over dag één voor te bereiden. Dit betekent de genomen foto’s en video’s terugkijken en de persberichten erbij zoeken. Opvouwbare telefoons en oprolbare televisies zijn leuk om te zien, maar hoe leg je dat goed uit op de radio?

14:00 De uitzending is voorbereid en dus is het weer tijd voor een rondje over de beurs. Welke producten kan ik eventueel morgen al iets mee doen?

15:30 Op zo’n drukke beurs is het zoeken naar een rustig plekje, maar gelukkig kan ik een rustige gang vinden. Tijd voor het radio-interview voor NTR Focus. Beluister hier het gesprek.

16:00 Radio achter de rug, maar de werkdag is nog lang niet voorbij. Nogmaals de gigantische beursvloer op, om een kijkje te nemen bij de 8K-televisies en ook even kijken of de LG HomeBrew interessant is voor een item. Op de beurs staan ook een heleboel nutteloze producten, dus het is soms echt zoeken naar een naald in de hooiberg.

LG HomeBrew

18:00 De beursdag zit erop, de werkdag nog niet. ’s Avonds is er in het Wynn-hotel Showstoppers. Tijdens dit evenement hebben de aanwezige bedrijven ongeveer twee vierkante meter om hun producten te laten zien. Gelukkig is er een lopend buffet bij, zodat we in één keer door kunnen.

22:00 Na Showstoppers nog even langs de supermarkt en om 22:00 uur terug bij het hotel. Nog snel een terugblik op de eerste beursdag op mijn blog plaatsen.

23:00 Ik zit in hetzelfde hotel als twee oud-collega’s van Radar, dus samen nog even de dag doornemen en daarna oogjes dicht en snaveltjes toe, de tweede beursdag begint namelijk weer vroeg.

CES betekent lange dagen, maar de combinatie Las Vegas en de nieuwste techproducten maakt het voor mij de moeite meer dan waard.